Tegenwoordig komen leefstijl gerelateerde ziekten steeds vaker voor in onze westerse samenleving. Opvallend genoeg worden deze aandoeningen nog vaak behandeld met medicijnen.
Maar kunnen medicijnen echt de oplossing zijn als leefstijl het probleem veroorzaakt?

Als leefstijl de oorzaak is, zijn medicijnen dan de oplossing?

Laat ik heel duidelijk zijn: ik ben absoluut niet tegen medicijnen. Medicijnen zijn soms hard nodig en kunnen in veel gevallen levensreddend zijn.
Maar als het gaat om ziekten die veroorzaakt worden door onze voeding en leefstijl? Daar slaan we met medicijnen toch echt de plank mis.

Medicijnen genezen niet

Het probleem met medicijnen is dat ze alleen de symptomen onderdrukken. Ze verlichten de klachten zonder dat de werkelijke oorzaak van de ziekte wordt aangepakt. Hierdoor blijft iemand vaak levenslang medicijnen gebruiken, waardoor hij of zij chronisch ziek blijft. Een gemiste kans, want vaak is dit helemaal niet nodig.

Veel aandoeningen die worden veroorzaakt door onze leefstijl kunnen op een vrij eenvoudige manier verminderd of zelfs opgelost worden. En dit kan vaak zonder het gebruik van medicijnen. Bovendien hebben medicijnen vaak vervelende bijwerkingen, vooral als ze langdurig worden gebruikt.

Een goed voorbeeld is diabetes type 2, een ziekte die direct veroorzaakt wordt door ongezonde voeding en andere leefstijl factoren.
Als iemand met diabetes alleen medicijnen krijgt, houden deze medicijnen de bloedsuikerspiegel onder controle. Wanneer er intussen niets verandert aan de leefstijl factoren waardoor de patiënt ziek is geworden, blijft deze persoon ziek. Hij of zij blijft dan afhankelijk van medicijnen en is dus chronisch ziek.

De kracht van leefstijlverandering

De sleutel tot het aanpakken van leefstijlgerelateerde ziekten is het veranderen van je leefstijl. En het goede nieuws is dat dit vaak helemaal niet zo ingrijpend of moeilijk is als het lijkt. Het begint met het begrijpen van hoe jouw leefstijl invloed heeft op je gezondheid en het nemen van kleine, haalbare stappen in de juiste richting.

Vaak kun je al binnen korte tijd beginnen met het afbouwen van medicatie of zelfs voorkomen dat je medicijnen nodig hebt.
Het is belangrijk om te beseffen dat jij de controle hebt over je eigen gezondheid en dat kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken. Daarom is het echt de moeite waard om te kiezen voor leefstijlverandering in plaats van alleen te vertrouwen op medicatie.

Hulp van een orthomoleculair therapeut

Als orthomoleculair therapeut kan ik je helpen bij leefstijlgerelateerde klachten zoals hoge bloeddruk, overgewicht, diabetes of cholesterolproblemen. Samen kunnen we werken aan een gezondere leefstijl door middel van persoonlijk advies en begeleiding. We kijken naar verschillende aspecten, zoals voeding, beweging, stressmanagement en slaapgewoonten, om de oorzaken van jouw klachten aan te pakken.

Dus als je aan de slag wilt met jouw leefstijl en de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen wilt aanpakken, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Ik help je graag!

Wil je graag aan de slag met jouw leefstijl en de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen aanpakken? Of ben je op zoek naar meer informatie over hoe leefstijlverandering jouw gezondheid positief kan beïnvloeden? Aarzel dan niet neem contact met me op. Ik help je graag! Kijk hier wat ik voor je kan betekenen.

Vind je dit artikel waardevol? Deel het dan met anderen!

Heb jij last van leefstijl gerelateerde klachten en wil je hier iets aan doen? Kijk dan hier wat Orthomea voor je kan betekenen of plan direct jouw afspraak in.