Wat is orthomoleculaire therapie?

Alles in ons lichaam wordt opgebouwd uit stoffen die we binnenkrijgen via onze voeding.
Het ligt dus voor de hand dat gezonde voeding de basis is voor een goede gezondheid

Orthomoleculaire geneeskunde is een toegepaste voedingswetenschap. Er zijn veel raakvlakken met andere wetenschappelijke disciplines zoals de psychologie, (medische) biologie, geneeskunde en biochemie.
De orthomoleculaire geneeskunde is volledig gebaseerd op wetenschappelijke studies. Er worden dezelfde principes gehanteerd als in de farmacologie (geneesmiddelenleer).

Holistische aanpak

Alles in ons lichaam wordt opgebouwd uit stoffen die we binnenkrijgen via onze voeding. Het ligt dus voor de hand dat gezonde voeding de basis is voor een goede gezondheid. In de orthomoleculaire geneeskunde is voeding dan ook de belangrijkste pijler van een behandeltraject.

Naast voeding is er ook veel aandacht voor andere belangrijke pijlers: leefstijl, stress en beweging. In een orthomoleculair behandelplan zullen al deze pijlers dan ook aan bod komen.

Orthomoleculaire therapie als aanvulling op reguliere geneeskunde

Orthomoleculaire therapie kan bijna altijd worden ingezet naast een reguliere behandeling. Daarom valt de orthomoleculaire geneeskunde in de categorie complementaire geneeskunde.

Een reguliere behandeling is vaak gericht op het onderdrukken van klachten en symptomen. De klacht is echter zelden het echte probleem.
Als je bij de dokter medicijnen krijgt voor je klachten, wordt vaak de oorzaak niet aangepakt.
Symptomen verdwijnen, maar de oorzaak is niet opgelost. Klachten kunnen dan op een later moment weer terugkomen, of er ontstaan  nieuwe klachten elders in het lichaam.

Een orthomoleculair arts of therapeut is opgeleid om de oorzaak van klachten of ziekte te kunnen achterhalen en deze te behandelen.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

 

Bij Orthomea kan je terecht met al je vragen over voeding en leefstijl.
Onderstaand aanbod is maar een kleine greep uit de klachten waar we aan kunnen werken. Twijfel je of staat jouw klacht er niet tussen? Neem dan gerust contact op voor advies.

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden! Ook wanneer je geen klachten hebt ben je van harte welkom voor voedingsadvies..

Kamp jij met klachten, overgewicht of voel je je minder fit dan je zou willen? Blijf er niet mee rondlopen!

Neem contact op voor advies of plan direct een afspraak voor een gratis online kennismakingsgesprek.

Werkwijze

Ik werk met een holistische aanpak. Dat betekent dat we niet alleen gaan focussen op de klacht zelf, maar op zoek gaan de oorzaak van die klacht.
Symptomen bestrijden is als dweilen met de kraan open. Een klacht is pas echt opgelost als de oorzaak is aangepakt.

Het eerste consult: kennismaking & intake
Tijdens het eerste consult bespreken we je klachten, je huidige leefstijl en het doel van de behandeling. Voorafgaand aan een eerste consult vul je (online) een intakeformulier in. Deze gaan we tijdens het eerste consult uitgebreid doornemen om de oorzaak van je klachten in kaart te brengen. Ook gaan we kijken naar factoren (nu en in het verleden) die van invloed kunnen zijn.
Wil je met je gewicht aan de slag, dan doen we ook een lichaamsmeting. Hierbij meten we niet alleen kilo’s, maar ook vetmassa, spiermassa, vochtpercentage en visceraal vet niveau.
Na de intake maak ik een behandelplan. Dit ontvang je per mail, samen met een voedings- en leefstijladvies.
Wanneer je vragen hebt kan je deze telefonisch stellen, of in een online videoconsult. Dit is bij de prijs van de intake inbegrepen.
Het eerste consult duurt ongeveer 60-75 minuten.

Vervolgconsulten: evalueren & bijsturen
Tijdens de vervolgconsulten evalueren we hoe het met je gaat en sturen we bij waar nodig. Ook doen we nieuwe metingen om de voortgang bij te houden.
Hoe veel vervolgconsulten er nodig zijn is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.
Een vervolgconsult duurt ongeveer 30-45 minuten.

Wil je weten of een traject bij Orthomea iets voor je is?
Plan dan een gratis online kennismakingsgesprek.