Over mij

Het is mijn missie om jou de regie over jouw gezondheid terug te geven.

Mijn naam is Marianne en ik ben een gepassioneerde orthomoleculair therapeut met een liefde voor lekker eten.
Ik geloof dat voeding een essentiële rol speelt in onze gezondheid en welzijn.
In mijn praktijk draait alles om het terugpakken van de regie over jouw gezondheid door middel van voeding en leefstijl.

Mijn missie

Het is mijn missie om mensen te helpen hun eigen gezondheid te verbeteren en chronische ziektes zoals diabetes en obesitas te voorkomen of om te keren.
Ik geloof oprecht dat we onze gezondheid grotendeels zelf in de hand hebben. Het is alleen wel belangrijk om te weten waar je op moet letten en wat voor jou werkt.

Gezond eten hoeft niet saai of beperkend te zijn. Het gaat om balans, genieten en ontdekken welke voeding jou energie geeft en klachten vermindert.
Met mijn kennis en ervaring help ik jou graag bij het vinden van een gezonde leefstijl die bij jou past, zonder dat je concessies hoeft te doen aan lekker eten en gezelligheid.

Persoonlijke aanpak

Bij mij krijg je geen standaardadviezen. Ik geloof dat iedereen uniek is en daarom verdient jouw gezondheidsaanpak maatwerk.
Samen zullen we kijken naar jouw specifieke behoeften, doelen en levensstijl. Ik bied begeleiding en advies op maat, waarbij we kleine, haalbare aanpassingen in je eetpatroon en leefstijl integreren. Zo kunnen we werken aan het herstellen en behouden van een gezond evenwicht in jouw leven.

Naast mijn passie voor voeding en gezondheid geniet ik van lange tafelsessies, reizen, kookboeken, yoga, wandelen in de natuur en ontspannen met een goede serie op Netflix.
Neem vandaag nog contact op om een afspraak te maken en de eerste stap te zetten naar een betere gezondheid. Ik kijk ernaar uit om samen met jou aan de slag te gaan!

Tot ziens in mijn praktijk!

Marianne

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden!
Ook wanneer je geen klachten hebt ben je van harte welkom voor voedingsadvies.  Plan nu jouw afspraak in!

Wat is orthomoleculaire therapie?

Alles in ons lichaam wordt opgebouwd uit stoffen die we binnenkrijgen via onze voeding.
Het ligt dus voor de hand dat gezonde voeding de basis is voor een goede gezondheid

Orthomoleculaire geneeskunde is een vorm van toegepaste voedingswetenschap. Deze benadering heeft veel raakvlakken met andere wetenschappelijke disciplines zoals psychologie, medische biologie, geneeskunde en biochemie.
Orthomoleculaire therapie is volledig gebaseerd op wetenschappelijke studies en maakt gebruik van dezelfde principes als de farmacologie (geneesmiddelenleer).

Holistische aanpak

We gaan uit van een holistische benadering, waarbij we begrijpen dat alles in ons lichaam wordt opgebouwd uit stoffen die we via voeding binnenkrijgen. Daarom is gezonde voeding de belangrijkste pijler voor een goede gezondheid in de orthomoleculaire geneeskunde.

Naast voeding wordt er ook veel aandacht besteedt aan andere belangrijke aspecten, zoals leefstijl, stress en beweging. In een orthomoleculair behandelplan komen al deze elementen aan bod.

Orthomoleculaire therapie als aanvulling op reguliere geneeskunde

Orthomoleculaire therapie vormt een waardevolle aanvulling op reguliere geneeskunde en kan bijna altijd naast een reguliere behandeling worden ingezet. Het valt daarom onder de categorie complementaire geneeskunde.

Een reguliere behandeling is vaak gericht op het onderdrukken van klachten en symptomen, maar zelden wordt de oorzaak van het probleem aangepakt. Bij het nemen van medicijnen van een dokter verdwijnen de symptomen vaak, maar de onderliggende oorzaak blijft onopgelost. Dit kan leiden tot terugkerende klachten of het ontstaan van nieuwe klachten elders in het lichaam.

Een orthomoleculaire arts of  therapeut is opgeleid om de oorzaken van klachten of ziekte te achterhalen en deze aan te pakken. We streven ernaar om niet alleen de symptomen te behandelen, maar ook de onderliggende oorzaak aan te pakken en zo jouw gezondheid op lange termijn te verbeteren.

Wil je meer weten of heb je een vraag?
Neem gerust contact met me op, ik help je graag!