Over mij

Het is mijn missie om jou de regie over jouw gezondheid terug te geven.

Ik ben Marianne, orthomoleculair therapeut met een passie voor lekker eten.

Eigenlijk ben ik altijd al met voeding bezig geweest. Al zolang ik me kan herinneren word ik blij van met eten bezig zijn en experimenteren in de keuken.
Lekker eten is me met de paplepel ingegoten. Bij ons thuis stond eten gelijk aan gezelligheid. Een tafel vol met eten, overal een sausje overheen en altijd een goed gevulde voorraadkast.

Pas op latere leeftijd legde ik de link tussen mijn buikklachten en mijn eetpatroon. Ik volgde uit interesse een cursus tot voedingsdeskundige en daar werden mij de ogen geopend. Door een paar kleine aanpassingen in mijn eetpatroon voelde ik me al snel stukken beter. Mijn interesse werd een passie en ik ging steeds meer opleidingen volgen om me verder in de kracht van voeding te verdiepen.
Na een burn-out heb ik het roer helemaal omgegooid en ben ik mijn praktijk begonnen. Hier mag ik nu elke dag mensen helpen met het verbeteren van hun gezondheid.

๐— ๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—บ๐—ถ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ฒ

Ontzettend veel mensen zijn onnodig chronisch ziek door wat ze eten en drinken.

Omdat mijn vader is overleden aan de gevolgen van diabetes, weet ik heel goed wat voor impact zoโ€™n chronische ziekte heeft.
Dit soort chronische ziektes wordt veroorzaakt door onze leefstijl en wat we eten, maar nog veelย  te vaak ‘behandeld’ met enkel medicijnen. Zonder het aanpassen van voeding en leefstijl is dit niets meer dan symptoombestrijding. Het is dweilen met de kraan open.
Ik ben er van overtuigd dat mijn vader een veel betere kans had gehad als hij leefstijlbegeleiding had gekregen in plaats van alleen medicijnen. Daarom is het mijn missie geworden om mensen de regie over hun eigen gezondheid terug te geven en zo ziektes als diabetes en obesitas te voorkomen of om te keren.

๐— ๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ฉ๐—ถ๐˜€๐—ถ๐—ฒ

Ik geloof oprecht dat we onze gezondheid voor een heel groot deel zelf in de hand hebben. Je moet alleen wel weten waar je op moet letten en wat werkt voor jou. Ik geloof ook dat je heel gezond kunt leven zonder dat je altijd maar streng voor jezelf moet zijn. Lekker eten en gezelligheid zijn namelijk heel goed te combineren met een gezonde leefstijl. Het is niet nodig om jezelf van alles te ontzeggen om je beter te voelen of klachten te verminderen. Vaak leveren de kleinste aanpassingen al een enorme verbetering op.

๐—˜๐—ฒ๐—ป ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜๐—ท๐—ฒ๐˜€ ๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—บ๐—ถ๐—ท

Ik woon met mijn man en twee kinderen in Enschede, waar ook mijn praktijk gevestigd is. In mijn vrije tijd ben ik vaak in mijn keuken te vinden. Ik ben een echte foodie en vind het heerlijk om zelf (meestal gezonde) recepten te bedenken.
Dingen waar ik blij van word zijn lekker lang tafelen, reizen, mooie (kook)boeken, yoga, wandelen in de natuur en Netflixen.

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden!
Ook wanneer je geen klachten hebt ben je van harte welkom voor voedingsadvies.ย  Plan nu jouw gratis online sessie in.

Wat is orthomoleculaire therapie?

Alles in ons lichaam wordt opgebouwd uit stoffen die we binnenkrijgen via onze voeding.
Het ligt dus voor de hand dat gezonde voeding de basis is voor een goede gezondheid

Orthomoleculaire geneeskunde is een toegepaste voedingswetenschap. Er zijn veel raakvlakken met andere wetenschappelijke disciplines zoals de psychologie, (medische) biologie, geneeskunde en biochemie.
De orthomoleculaire geneeskunde is volledig gebaseerd op wetenschappelijke studies. Er worden dezelfde principes gehanteerd als in de farmacologie (geneesmiddelenleer).

Holistische aanpak

Alles in ons lichaam wordt opgebouwd uit stoffen die we binnenkrijgen via onze voeding. Het ligt dus voor de hand dat gezonde voeding de basis is voor een goede gezondheid. In de orthomoleculaire geneeskunde is voeding dan ook de belangrijkste pijler van een behandeltraject.

Naast voeding is er ook veel aandacht voor andere belangrijke pijlers: leefstijl, stress en beweging. In een orthomoleculair behandelplan zullen al deze pijlers dan ook aan bod komen.

Orthomoleculaire therapie als aanvulling op reguliere geneeskunde

Orthomoleculaire therapie kan bijna altijd worden ingezet naast een reguliere behandeling. Daarom valt de orthomoleculaire geneeskunde in de categorie complementaire geneeskunde.

Een reguliere behandeling is vaak gericht op het onderdrukken van klachten en symptomen. De klacht is echter zelden het echte probleem.
Als je bij de dokter medicijnen krijgt voor je klachten, wordt vaak de oorzaak niet aangepakt.
Symptomen verdwijnen, maar de oorzaak is niet opgelost. Klachten kunnen dan op een later moment weer terugkomen, of er ontstaan ย nieuwe klachten elders in het lichaam.

Een orthomoleculair arts of therapeut is opgeleid om de oorzaak van klachten of ziekte te kunnen achterhalen en deze te behandelen.

Wil je meer weten of heb je een vraag?
Neem gerust contact met me op, ik help je graag!