Project Description

Diabetes

Neem contact op

Diabetes

Neem contact op

Diabetes type 2: een chronische ziekte waar je iets aan kan doen

Ruim 1,3 miljoen Nederlanders hebben diabetes type2. Daarnaast hebben naar schatting nog ruim 100.000 mensen diabetes zonder dat ze dit weten. We kunnen het zonder overdrijven een epidemie noemen.

Wanneer je te horen krijgt dat je diabetes hebt is dat natuurlijk ontzettend schrikken.
Omdat de symptomen vaag kunnen zijn, merken mensen meestal niet dat ze een te hoog bloedglucose hebben. Hierdoor duurt het soms jaren voor er een diagnose gesteld wordt.

Diabetes mellitus staat bekend als een chronische aandoening waardoor je de rest van je leven van medicijnen afhankelijk bent. Tegenwoordig weten we dat het gelukkig ook anders kan. Diabetes is geen ongeneeslijke ziekte meer, maar een ziekte waarvan je kunt herstellen door je leefstijl te veranderen.

Wat je eet en drinkt heeft een grote invloed op de hoeveelheid glucose in je bloed. Een stabiele glucosespiegel is essentieel bij het voorkomen en herstellen van insulineresistentie en diabetes type2. Daarom is een gezond voedingspatroon heel belangrijk, zeker wanneer je bloedsuiker verhoogd is.

Het veranderen van je eetpatroon kan helpen je bloedglucose stabiel te krijgen en omlaag te brengen en op termijn medicatie af te bouwen. Vaak geven een paar kleine aanpassingen in je leefstijl al op korte termijn een grote verbetering. Bij Orthomea kunnen we je hierbij helpen.

Wil jij weten wat voeding voor jou kan doen?

Maak nu een afspraak of neem contact op voor meer informatie
Neem contact op

Wil je ook genieten van een heerlijke maaltijd?

Bekijk onze gezonde recepten voor inspiratie!

RECEPTEN