Voedingsadvies bij overgewicht

 

Voedingsadvies bij overgewicht

 

Overgewicht is meer dan teveel eten en te weinig bewegen

 

Het lijkt zo simpel. Om af te vallen moet je meer verbranden dan je binnenkrijgt. Gewoon minder eten en wat meer bewegen.
In de praktijk is dat alleen lang niet zo makkelijk als het klinkt. Dat komt omdat overgewicht vaak veel meer is dan een kwestie van wat beter op je voeding letten.

Oorzaken van overgewicht
Overgewicht kan verschillende oorzaken hebben. Er zijn veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat je er kilo’s bij krijgt of moeilijk gewicht kunt verliezen. En ik kan je alvast verklappen dat een gebrek aan discipline er meestal niets mee te maken heeft.
Heb je al van alles geprobeerd om af te vallen, maar niets helpt? Dan is er waarschijnlijk meer aan de hand dan alleen je voedingspatroon.

Oorzaken van overgewicht zijn bijvoorbeeld:

 • Hormonale disbalans

 • Vertraagde stofwisseling

 • (Chronische) stress

 • Lange tijd te weinig eten (crash diëten)

 • Verstoorde schildklierfunctie

 • Insulineresistentie

 • en nog zoveel meer…

Voordat je succesvol kunt afvallen moeten we dus weten waarom je te zwaar bent geworden en de oorzaak aanpakken. Alleen dan kan je op een gezonde manier, blijvend gewicht verliezen.

Heb je van alles geprobeerd maar lukt het maar niet om af te vallen?
Dan is er waarschijnlijk meer aan de hand.

Hoe ziet een traject bij Orthomea eruit?
Ik werk met een holistische aanpak. Dat houdt in dat we gaan werken aan het totaalplaatje, niet alleen aan je eetpatroon. Tijdens een traject kijken we niet alleen naar je voeding, maar gaan we veel breder aan de slag.

 • Voeding: We nemen je eetpatroon onder de loep. Wat eet je precies en hoeveel? Maar ook: Hoe voel je je door wat je eet? Ben je moe na een maaltijd of heb je snel weer trek? Kan je snacks niet laten staan? Allemaal signalen van je lichaam die vertellen wat er uit balans kan zijn.

 • Beweging: In een gezonde leefstijl is beweging onmisbaar. Je hoeft niet perse zwaar en heel vaak te sporten. Het gaat veel meer om het slim kiezen van de tijdstippen waarop je beweegt en de juiste soort beweging. Heb je te weinig energie om te sporten? Dan gaan we ook hiermee aan de slag!

 • Leefstijl: Stress en slaap hebben veel invloed op je gewicht. Dit zijn factoren waar we ook zeker naar zullen kijken. Daarnaast kijken we naar dingen als onderliggende aandoeningen,  bioritme, spijsvertering, hormonale balans, etc.

   

Een traject bij Orthomea bestaat uit een uitgebreide intake, een persoonlijk voeding- en leefstijladvies en een aantal vervolgconsulten. De duur van een behandeltraject is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Consulten worden veelal vanuit het aanvullend pakket vergoed door zorgverzekeraars.

Succesvol en blijvend afvallen kan echt.
Ook als je al jaren met je gewicht aan het worstelen bent.

Wil jij op een gezonde manier met je gewicht aan de slag?
Hoe zou het voor je zijn om weer grip te hebben op je gewicht? Om niet meer de hele dag met eten bezig te zijn, maar gewoon de voeding te kunnen eten die bij jou past?
Succesvol en blijvend afvallen kan echt, ook als je al jaren met je gewicht aan het worstelen bent.

Gezond eten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wil jij op een gezonde manier met je gewicht aan de slag? Ik help je graag!
Wil je meer weten over mijn werkwijze? Klik dan hier.

Heb je een vraag of wil je een afspraak inplannen? Neem dan gerust contact op of plan direct een afspraak.

Wil je weten of een traject bij Orthomea iets voor je is?
Bel  of mail me gerust voor meer informatie.