Quinoa burgers zijn lekker als lunch of als avondmaaltijd met een groene salade erbij.

Ingrediënten

  • 200 gram ongekookte quinoa
  • 1 rode ui, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram feta
  • 100 gram babyspinazie
  • 80 gram havermout
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 4 eieren
  • snuf chilipoeder

Zo maak je het:

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen tot het lauwwarm is
  2. Hak intussen de spinazie grof en verkruimel de feta
  3. Doe de afgekoelde quinoa in een grote kom, samen met alle andere ingrediënten
  4. Meng alles goed door elkaar en zet het mengsel ongeveer een half uurtje in de koelkast om het iets steviger te laten worden
  5. Vorm met je handen burgers van het quinoa mengsel. Als het goed is kan je er ca. 10-12 burgers uithalen. Als de burgers makkelijk uit elkaar vallen, voeg dan wat extra paneermeel toe
  6. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en bak de burgers op middelhoog vuur aan weerskanten bruin
  7. Draai ze voorzichtig om zodat ze niet uit elkaar vallen (een spatel is erg handig!)

Tip: De burgers zijn op kamertemperatuur ook erg lekker. Ze zijn dus ideaal om te nemen naar je werk.

Delen op social media

Bekijk meer recepten