Quinoa burgers zijn lekker als lunch of als avondmaaltijd met een groene salade erbij.
Ingrediënten
- 200 gram ongekookte quinoa
- 1 rode ui, fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 gram feta
- 100 gram babyspinazie
- 80 gram havermout
- 2 eetlepels paneermeel
- 4 eieren
- snuf chilipoeder
Zo maak je het:
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen tot het lauwwarm is
- Hak intussen de spinazie grof en verkruimel de feta
- Doe de afgekoelde quinoa in een grote kom, samen met alle andere ingrediënten
- Meng alles goed door elkaar en zet het mengsel ongeveer een half uurtje in de koelkast om het iets steviger te laten worden
- Vorm met je handen burgers van het quinoa mengsel. Als het goed is kan je er ca. 10-12 burgers uithalen. Als de burgers makkelijk uit elkaar vallen, voeg dan wat extra paneermeel toe
- Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en bak de burgers op middelhoog vuur aan weerskanten bruin
- Draai ze voorzichtig om zodat ze niet uit elkaar vallen (een spatel is erg handig!)
Tip: De burgers zijn op kamertemperatuur ook erg lekker. Ze zijn dus ideaal om te nemen naar je werk.