Of je nu op zoek bent naar een gezonde lunch, een lichte avondmaaltijd of een bijgerecht voor een zomerse barbecue… Deze Thaise quinoa salade is een echte aanrader!
Deze salade zit boordevol kleurrijke groenten, en is perfect voor je mealprep lunches.
Ben je op zoek naar een gezonde en voedzame maaltijd die je gemakkelijk meenemen naar je werk of naar school? Dan is deze salade absoluut iets voor jou.


Onderstaand recept is voldoende voor 6-8 flinke porties.

Ingrediënten voor Thaise quinoa salade:

  • 175 gram gedroogde quinoa
  • 2 rode puntpaprika’s, in blokjes
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 300 gram geraspte rode kool (kant en klaar in het koelvak)
  • 300 gram geraspte wortel (peen julienne, te vinden in het koelvak)
  • 3 bosuitjes, in ringen
  • Bosje koriander, fijngehakt inclusief steeltjes

    Voor de dressing:

  • 4 eetlepels notenpasta (of 100% pindakaas)
  • sap van 2 limoenen
  • stukje gember van 2 cm, fijngehakt
  • 1 theelepel sojasaus
  • snufje uienpoeder
  • snufje knoflookpoeder
  • peper en zout naar smaak
  • water

Zo maak je Thaise quinoa salade:

 

Maak eerst de dressing:

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  2.  Voeg kleine beetjes water toe tot de dressing de gewenste dikte heeft (iets dunner dan yoghurt).
  3.  Breng je dressing op smaak met peper en eventueel wat zout.

Maak nu de salade:

  1. Doe de afgekoelde quinoa in een grote kom
  2.  Voeg de andere ingrediënten en de helft van de dressing toe en meng door elkaar
  3.  Garneer met de rest van de dressing, verse koriander en geroosterde cashewnoten

Is je Thaise quinoa salade goed gelukt? Deel het dan op social media!

Wil je met je gezondheid aan de slag? Kijk dan hier wat Orthomea voor je kan betekenen of plan direct jouw afspraak in.