Dit recept is genoeg voor een grote pan maaltijdsoep.
Vries de soep in porties in, zo kan je altijd snel een gezonde maaltijd op tafel zetten.

Ingrediënten:

  • 1 winterwortel, in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • stukje gember van ca. 2 cm, fijngehakt
  • 1/2 theelepel kardemom poeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 175 gram gedroogde rode linzen
  • 1 blikje kikkererwten (ca. 240 gram netto), afgespoeld
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
    200 ml kokosmelk
  • 1 à 2 theelepels harissa (arabische sambal)
  • sap van 1/2 citroen
  • verse koriander (voor garnering)

Zo maak je het:

  1.  Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de wortel, bleekselderij, ui, knoflook en gember een paar minuten aan
  2.  Voeg de kardemom, kaneel, kurkuma en komijn toe en bak een minuutje mee
  3.  Spoel de linzen goed af en voeg toe aan de pan, samen met de tomatenblokjes, bouillon, kikkererwten en de kokosmelk
  4.  Laat de soep een half uur op laag vuur pruttelen tot de wortel zacht is
  5.  Breng de soep op smaak met de harissa en citroensap, peper en eventueel wat zout
  6.  Serveer de maaltijdsoep met korianderblaadjes en een beetje extra vierge olijfolie

Eet smakelijk!

Deel dit bericht op social media