Dit recept is genoeg voor een grote pan maaltijdsoep.
Vries de soep in porties in, zo kan je altijd snel een gezonde maaltijd op tafel zetten.
Ingrediënten:
- 1 winterwortel, in kleine blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
- 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
- 1 grote ui, gesnipperd
- stukje gember van ca. 2 cm, fijngehakt
- 1/2 theelepel kardemom poeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 175 gram gedroogde rode linzen
- 1 blikje kikkererwten (ca. 240 gram netto), afgespoeld
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 liter kippen- of groentebouillon
200 ml kokosmelk
- 1 à 2 theelepels harissa (arabische sambal)
- sap van 1/2 citroen
- verse koriander (voor garnering)
Zo maak je het:
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de wortel, bleekselderij, ui, knoflook en gember een paar minuten aan
- Voeg de kardemom, kaneel, kurkuma en komijn toe en bak een minuutje mee
- Spoel de linzen goed af en voeg toe aan de pan, samen met de tomatenblokjes, bouillon, kikkererwten en de kokosmelk
- Laat de soep een half uur op laag vuur pruttelen tot de wortel zacht is
- Breng de soep op smaak met de harissa en citroensap, peper en eventueel wat zout
- Serveer de maaltijdsoep met korianderblaadjes en een beetje extra vierge olijfolie
Eet smakelijk!