Ingrediënten voor 4 wraps:
- 4 meergranen wraps
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 kleine aubergine
- 2 kleine uien
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel oregano
- snufje kaneel
- snufje cayennepeper
- Verse blaadjes koriander en munt, voor garnering
Voor de hummus:
- blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca. 300 gram)
- 2 eetlepels tahin (sesampasta)
- 1 ½ theelepel harissa (Arabische sambal)
- 2 teentjes knoflook
- 6 eetlepels olijfolie
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Meng de olijfolie met de komijn, oregano, kaneel en cayennepeper
- Snijd de groenten in repen en spreid uit op ene bakplaat
- Giet de olijfolie erover en hussel alles door elkaar zodat de groenten goed bedekt zijn met de kruidenolie
- Laat de groenten ca. 30 minuten roosteren in de oven tot ze gaar en zacht zijn
- Schep ze halverwege even om
- Maak intussen de hummus door alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde pasta te mengen. Voeg, als je de hummus te dik vindt, wat water toe.
- Verdeel de hummus over de wraps en smeer uit tot ca. 1 cm van de rand
- Verdeel de geroosterde groenten over de wraps, besprenkel met olijfolie en garneer met de verse koriander en muntblaadjes
Eet smakelijk!