Een heerlijke minestrone soep bomvol verse groenten en lekkere gehaktballetjes.
Dit recept is voor een grote pan soep, genoeg voor zeker 8 personen.

Ingrediënten voor de gehaktballetjes:

  • 400 gram rundergehakt
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • Snufje cayennepeper
  • 1 klein uitje, fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie

Ingrediënten voor de soep:

  • 1 winterwortel, in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 liter runderbouillon
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • Snufje chilipoeder (naar smaak)
  • 1 grote courgette, in kleine blokjes
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree á 140 gram
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie
  • Twee handen verse spinazie
  • 1 klein blikje witte bonen, afgespoeld
  •  2 eetlepels olijfolie

Zo maak je het:

  1.  Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en draai er kleine balletjes van. Bewaar de balletjes tot gebruik in de koelkast.
  2. Verhit de scheutje olijfolie in een grote soeppan
  3. Doe de wortel, bleekselderij, knoflook en ui er bij en laat een minuut of vijf op laag vuur zachtjes bakken
  4. Voeg de bouillon, oregano, Italiaanse kruiden, chilipoeder, tomatenblokjes en tomatenpuree toe en roer even door elkaar
  5. Voeg de courgette en de gehaktballetjes toe en laat zachtjes koken tot de balletjes gaar zijn (ca. 10 minuten)
  6.  Doe nu de witte bonen, spinazie en peterselie bij de soep en laat even mee warmen tot de spinazie geslonken is
  7. Breng de minestrone soep voor het serveren op smaak met peper en zout

Deze soep is ideaal om in porties in te vriezen.
Zo heb je altijd een gezonde maaltijd binnen handbereik!