Cruesli in de supermarkt zit meestal bomvol toegevoegde suikers en zijn dus helemaal niet zo gezond als de fabrikanten je willen doen geloven.
Zelf cruesli maken is eigenlijk zo gebeurd en een stuk gezonder.
Bewaar je zelfgemaakte cruesli in een luchtdichte pot of rommel om hem lekker lang vers te houden.

Ingrediënten voor ca. 12 porties

  • 10 gedroogde dadels, 2 uur geweekt in warm water (water bewaren)
  • 1/3 theelepel kaneelpoeder
  • 150 gram havermout
  • 2 handjes ongebrande noten
  • zeezout
  • handje gemengde pitten en zaden (zonnebloempitten, pompoenpitten, chiazaad, etc.)
  • gedroogd fruit naar smaak (cranberry’s, rozijnen, abrikozen, etc)  

Extra nodig: kleine keukenmachine of hakmolen

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Bekleed een grote ovenschaal of een bakplaat met bakpapier
  3. Doe de dadels in de mengkom van de keukenmachine met de kaneel en 50 ml van het weekwater en meng tot een gladde pasta
  4. Doe de havermout en de ongebrande noten in de ovenschaal en verdeel de dadelpasta erover. Meng alles goed door elkaar. Zorg dat de noten en havermout goed bedekt zijn met een laagje dadelpasta
  5. Verdeel alles gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal en besprenkel met een beetje zeezout
  6. Bak de cruesli in ongeveer 30 minuten krokant  in de oven. Let wel op de de cruesli niet de donker wordt
  7. Laat de cruesli afkoelen en schep de pitten en zaden en het gedroogde fruit erdoor
    Bewaar in een luchtdichte pot.

Eet smakelijk!

Delen op social media

Bekijk meer recepten