Deze gezonde haverkoeken zijn ideaal als verantwoorde snack. Of eet ze als onderdeel van je ontbijt, naast bijvoorbeeld fruit of een gekookt eitje.

Ingrediënten voor ca. 20 grote haverkoeken:

• 80 gram havermeel (zie tip onder het recept)
• 4 eieren
• 1 eetlepel bakpoeder
• flinke snuf kaneel
• snuf zout
• halve eetlepel (natuurlijke) honing
• 50 gram rozijnen
• 200 gram gemengde ongezouten noten
• 50 gram gedroogde cranberry’s
• 80 gram havermout
• 1 eetlepel sesamzaad (optioneel)

Extra nodig: keukenmachine, een grote bakplaat en bakpapier.

Zo maak je ze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Doe het havermeel en het bakmeel samen met de eieren in de keukenmachine. Laat draaien tot je een luchtig mengsel hebt.
3. Voeg het zout, honing, rozijnen en de noten toe. Meng in de keukenmachine tot er een grove pasta ontstaat.
4. Schep met een lepel de cranberry’s en het havermout door het beslag.
5. Vorm ca. 20 balletjes van het deeg (ongeveer zo groot als een pingpongbal) en leg ze op de bakplaat.
6. Druk de balletjes met je handen plat. Dit gaat het beste als je je handen wat vochtig maakt.
7. Strooi desgewenst de sesamzaadjes over de koeken en druk een beetje aan.
8. Bak de koeken in ongeveer 15 minuten gaar. Pas wel op dat de randjes niet verbranden.
9. Laat de gezonde haverkoeken koeken afkoelen op een rooster en bewaar ze tot 5 dagen in een luchtdichte trommel.

Tip: Havermeel maak je makkelijk zelf door havermout fijn te malen in een keukenmachine. Dit duurt een minuutje en is veel goedkoper dan havermeel uit de supermarkt.

Zijn jouw haverkoeken goed gelukt? Deel het met anderen!

Kamp jij met klachten, overgewicht of voel je je minder fit dan je zou willen? Blijf er niet mee rondlopen!

Neem contact op voor advies of plan direct een afspraak voor een gratis online kennismakingsgesprek.

Neem contact op