Deze paprika’s vullen goed en zijn heerlijk als lunch of avondmaaltijd met een groene salade.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 50 quinoa, ongekookt
  • 1 kleine courgette, in kleine blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 100 gram zachte geitenkaas, in stukjes
  • 2 grote rode paprika’s
  • olijfolie

Extra nodig: aluminiumfolie, hoge ovenschaal (of cakeblik)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar
Verhit intussen een scheutje olijfolie in een hapjespan
Bak hierin de courgetteblokjes, ui en knoflook in ca. 5 minuten gaar
Neem de pan van het vuur en schep de quinoa, peterselie en geitenkaas door het courgettemengsel
Breng op smaak met peper en een beetje zout
Snijd de paprika’s over de lengte doormidden en verwijder voorzichtig de zaadlijsten
Smeer de buitenkant van de paprikahelften licht in met olijfolie en zet ze tegen elkaar aan in de ovenschaal (tip: in een cakeblik blijven ze mooi strak tegen elkaar aan staan)
Vul de paprika’s hoog op met het quinoa-mengsel en dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie
Bak 45 minuten in de oven, of tot de paprika’s zacht en gaar zijn.

Tip: Maak een extra portie om de volgende dag op te warmen voor de lunch!

Nog meer heerlijke recepten bekijken?

Klik hier