Deze gevulde paprika’s paprika’s vullen goed en zijn heerlijk als lunch of avondmaaltijd met een groene salade.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 50 gram quinoa, ongekookt
  • 1 kleine courgette, in kleine blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 100 gram zachte geitenkaas, in stukjes
  • 2 grote rode paprika’s
  • olijfolie

Extra nodig: aluminiumfolie, hoge ovenschaal (of cakeblik)

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar
  3. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een hapjespan
  4. Bak hierin de courgetteblokjes, ui en knoflook in ca. 5 minuten gaar
  5. Neem de pan van het vuur en schep de quinoa, peterselie en geitenkaas door het courgettemengsel. Breng op smaak met peper en een beetje zout
  6. Snijd de paprika’s over de lengte doormidden en verwijder voorzichtig de zaadlijsten
  7. Smeer de buitenkant van de paprikahelften licht in met olijfolie en zet ze tegen elkaar aan in de ovenschaal (tip: in een cakeblik blijven ze mooi strak tegen elkaar aan staan)
  8. Vul de paprika’s hoog op met het quinoa-mengsel en dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie
  9. Bak de gevulde paprika’s 45 minuten in de oven, of tot de paprika’s zacht en gaar zijn.

Tip: Maak een extra portie om de volgende dag op te warmen voor de lunch!

Delen op social media

Hi, ik ben Marianne

Bij Orthomea help ik je stap voor stap je leefstijl om te buigen, zodat je voorgoed afscheid kunt nemen van diëten en toch gewicht verliest, minder klachten ervaart en meer energie krijgt.

In mijn trajecten combineer ik mijn passie voor lekker eten met mijn kennis over voeding. Eetschema’s en calorieën tellen doe ik niet aan. Ik leg je liever uit wat er anders kan en waarom.
Hiermee geef ik je de handvaten waarmee je in staat bent zelf je leefstijl blijvend te veranderen.