Hoe is het met jouw gezondheid gesteld?

Met de EMB-test krijg je direct inzicht in jouw algehele gezondheid.

EMB-test

Is dit herkenbaar voor jou?

 • Je hebt vage klachten (buikpijn, pijnlijke gewrichten, huidklachten, etc)

 • De laatste tijd ben je gevoeliger geworden voor stress

 • Je hebt het idee dat je bepaalde voeding minder goed verdraagt

 • Je hebt regelmatig hormonale klachten of PMS

 • Je wilt graag weten of je tekorten hebt aan bepaalde voedingsstoffen

Wat is een EMB-test precies?

De EMB-test (Energetisch Morfologische Bloedtest) is een combinatie tussen regulier en alternatief bloedonderzoek.
Deze test gaat verder dan de meeste testen uit de reguliere zorg en kijkt ook op een holistische en energetische wijze naar het bloed.
Voor de test wordt een beetje bloed afgenomen met een vingerprik. Je bloed wordt vervolgens onderzocht in een laboratorium. Hiervoor worden zowel reguliere als alternatieve methodes gebruikt.

EMB test
orthomea logo

Wat wordt er gemeten?

De EMB-test geeft inzicht in reguliere waarden zoals de bloedplaatjes, hemoglobine, rode bloedcellen en witte bloedcellen. Daarnaast wordt er op energetisch niveau gekeken naar verschillende tekorten, verstoringen en belastingen. Met de uitslag van de test kan je direct gericht aan de slag met de oorzaak van jouw klachten.
Je bloed wordt op meer dan 14 categorieën onderzocht. Er wordt onder andere gekeken naar:

 • (tekorten aan) Vitaminen- en mineralen

 • Darm- en leververstoring

 • Voedselintoleranties

 • Vrije radicalen en toxiciteit

 • Stresswaarden

 • Virale- en bacteriële belasting

 • Immuunsysteem

 • Hormoonbalans

De EMB-test brengt nauwkeurig in kaart waar bij jou tekorten en/of verstoringen zitten. Hierdoor kan je met de uitslag van de test gericht de oorzaak van jouw klachten aanpakken.

Wat anderen zeggen:

Vanwege mijn ziekte moest ik afvallen en drastisch het roer omgooien. Om een stok achter de deur te hebben ben ik bij Marianne terecht gekomen. Marianne is een lieve luisterende vrouw. Ze heeft me een voorzet gegeven hoe te starten en ik weet nu hoe ik moet doorzetten en heb er een mooie hobby bij en dat is gezond koken.

Anja, 55 jaar

Zelf afvallen lukte niet en leidde tot diverse klachten. Door Marianne werd mij duidelijk dat het geen lijnen is, maar lifestyle verandering is om op juiste gewicht te komen en te blijven. Ik ben zeer tevreden over uitleg, brede kennis, begeleiding en behaalde resultaat! Ik ben 1.60 en woog 80 kg. Nu is mijn gewicht rond de 60 kg. 20 kg afvallen op een prettige manier gun ik iedereen. Het is ook fijn dat we eens per halfjaar “vinger aan de pols” houden.

Nellie, 70 jaar

Over mij

Wie mij een beetje kent, weet dat ik een enorme passie heb voor koken en lekker eten.
Al zolang ik me kan herinneren word ik blij van met eten bezig zijn en experimenteren in de keuken.

Lekker eten is me met de paplepel ingegoten. Bij ons thuis stond eten gelijk aan gezelligheid. Pas op latere leeftijd legde ik de link tussen mijn gezondheidsklachten en mijn eetpatroon.
Inmiddels weet ik hoe ik lekker eten en gezelligheid kan combineren met een gezonde leefstijl. Een leefstijl die bij mij past en moeiteloos vol te houden is. En dat gun ik jou ook!

Ik geloof oprecht dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn om gezond te eten. Je moet alleen wel weten hoe het werkt en waar je op moet letten.
Bij Orthomea combineer ik mijn passie voor lekker eten met mijn kennis over voeding. Zo geef ik jou de handvaten waarmee je in staat bent zelf je leefstijl blijvend te veranderen, op een manier die bij jou past en zonder streng dieet.

 

Marianne

EMB- test

197,-
 • Korte intake en afnemen van de test (ca. 45 minuten)
 • Uitgebreide rapportage met toelichting van de gemeten waardes
 • Bespreken van de uitslag tijdens een tweede (video)consult (ca. 30 minuten)

EMB totaal pakket

387,-
 • Intakeconsult met voedingsanalyse en afnemen van de test (ca. 75 minuten)
 • Uitgebreide rapportage met toelichting van de gemeten waardes
 • Gedetailleerd persoonlijk voedings- en leefstijladvies
 • Bespreken van de uitslag en advies tijdens een tweede (video)consult (ca. 60 minuten)
 • 2 Vervolgconsulten van 30 minuten

Je auto moet regelmatig voor de APK, maar wanneer heb jij voor het laatst je gezondheid laten checken?

orthomea logo

Veel gestelde vragen over de EMB-test

Het is belangrijk een compleet beeld te hebben van je medische achtergrond, klachten, medicijn- en suppletiegebruik. Dit is allemaal van invloed op het advies.

 

De test zelf wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, kunnen de consulten wel worden vergoed. Informeer hierover bij je zorgverzekeraar

Met een vingerprik neem ik een klein beetje bloed af. Het bloed stuur ik vervolgens op naar het laboratorium, waar het uitgebreid wordt onderzocht. Na ongeveer 3 weken is de uitslag bekend en gaan we deze bespreken tijdens een vervolgconsult.

Jazeker, dan stuur ik een testsetje per post naar je toe. Hiermee kan je bij een prikpunt bij jou in de buurt een buisje bloed laten afnemen (dus geen vingerprik). Het setje kan je vervolgens gewoon op de bus doen om het op te sturen naar het laboratorium. We zullen de uitslag bespreken via videobellen.

 

Ja, dit is mogelijk. In plaats van bloed nemen we wat wangslijm af met een wattenstaafje. Dit is geheel pijnloos.
Het hematologisch onderzoek en vrije radicalentest komen in dit geval te vervallen, deze kunnen niet zonder bloed worden uitgevoerd.

Ja! Ook als je geen klachten hebt is het goed om deze test uit te laten voeren. Sommige tekorten en verstoringen geven geen of weinig klachten, maar brengen  wel schade toe aan je gezondheid. De EMB-test is daarom altijd een goede check up om te kijken hoe je je gezondheid kunt verbeteren.

Heb je een andere vraag of wil je weten of de EMB test iets voor jou is? Neem dan contact op via het contactformulier.

Meten is weten!
Doe nu de EMB-test en ga direct gericht aan de slag met het aanpakken van jouw klachten.

Ik wil een intake inplannen!

Ben je aanvullend verzekerd? Afhankelijk van je verzekeraar en het pakket dat je hebt afgesloten kan je tot maximaal €180,- vergoeding krijgen voor de  consulten. Klik hier voor meer informatie