Eenvoudig zelfgemaakte bloemkoolrijst. Lekker en gezond!

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • stukje gember van 1 cm, fijngehakt of geraspt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 100 gram tuinerwtjes (diepvries)
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 50 ml lichte sojasaus
  • 1 theelepel sambal badjak
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • 100 gram taugé
  • 2 lente-uitjes

Extra nodig: keukenmachine of rasp

Snijd de bloemkool in roosjes en hak in de keukenmachine fijn tot de korrels ongeveer het formaat van rijst hebben. Dit gaat het beste als je het in twee of drie delen doet. Wanneer je geen keukenmachine hebt kan je ook een grove rasp gebruiken. Verhit een eetlepel (kokos)olie in een wok of hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, gember en tuinerwtjes en minuut of twee aan. Schuif de groenten opzij en giet de geklutste eieren ernaast in de pan. Roer het ei tot het gestold is en meng het daarna door de groenten.

Voeg nu de bloemkoolrijst toe. Meng de sojasaus met de sambal, komijn- en korianderpoeder en voeg samen met de taugé toe aan de rijst. Meng alles goed door elkaar en laat nog een minuut of vier doorwarmen. Garneer met in ringetjes gesneden lente-ui.

Eet smakelijk!

Nog meer heerlijke recepten bekijken?

Klik hier